House of night serien

Nu ska jag presentera en vampyr serie som är en av mina favoriter. det är typiskt twilight stuk. men jag gillar verkligen att man inte ska se vampyrer som monster. hittils finns det 7 böcker. men ska berätta lite mer om böckerna för er...

handling: Den är väldigt lik vår egen vardag, man går i skolan, fikar med kompisar eller har en nördkväll med Star Wars-filmer. Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet (japp, de är sjukt snygga), och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden. En värld med mycket magi, kärlek och död! 
"Precis när jag trodde att min dag inte kunde bli värre fick jag syn på den döda killen som stod vid mitt skåp." 

Och det räcker så klart inte med att han bara står och hänger vid Zoeys skåp, det är verkligen henne han väntar på. Och han är ju inte död egentligen. Han är odöd, eller omänsklig.

Hans uppgift är att spåra upp tonåringar med ett speciellt anlag i sitt DNA, blivande vampyrer. Han sätter vampyrens märke i Zoeys panna som tecken för alla att hon nu tillhör natten.

Det finns ingen väg tillbaka till ett mänskligt liv. Zoey måste snarast möjligt ta sig till ett Nattens hus där man fysiskt förändras till vampyr under några år. Om man klarar förändringen. Alla gör inte det, kroppen kan också stöta bort den. Och då dör man.

det är handlingen för första boken ur serien House of night! för er som tycker att vampyr filmer, böcker osv har blivit förvridit vampyrerna så kan jag helt enkelt inte hålla med. jag gillar att man kan se på vampyrer som något snyggt, mystiskt men samtidigt farligt. i like that. vampyrer behöver inte vara monster.  men den här är en mina favoriter när det gäller böcker iallafall. och jag rekommenderar dem här böckerna om ni gillar twilight exempel. för det är kärlek, blod, intriger osv osv.. helt underbart.


Kommentarer
Postat av: Rebecca

frågestund på bloggen, fråga om VAD som helst :)

2010-05-08 @ 23:59:26
URL: http://blondinensliv.blogg.se/
Postat av: Hanna

fin blogg:)

2010-05-09 @ 11:02:52
URL: http://hannasfashion.blogg.se/
Postat av: sofia

har läst den första boken i serien och tycker att den är helt underbar, men så älskar jag också allt som har med vampyrer att göra...

2010-05-12 @ 23:12:18
URL: http://stellaire.blogg.se/
Postat av: Stina

Jag har läst alla sex böckerna! Älskar dem verkligen! Läste den första på svenska och resten på engelska. De är mycket bättre på engelska:)

2010-05-13 @ 13:06:35
URL: http://samuelssonstina.blogg.se/
Postat av: Jenna Cecilia ♥

Älskar serien, har läst alla på engelska och längtar tills Burned kommer ut :)

2010-05-13 @ 21:45:44
URL: http://caughtby.blogg.se/
Postat av: julia

2010-05-14 @ 20:16:28
URL: http://bloggtroll.blogg.se/
Postat av: julia

älskar din blogg!!!!!!!!!!!!

:P

2010-05-14 @ 20:17:04
URL: http://bloggtroll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0